هادی بهرامی؛ بازار: گروه بانکداری با ارزش بازار ۴۳۶ هزار میلیارد تومان هفتمین صنعت بزرگ بورسی به حساب می آید و به دلیل نقش مهمی که در گردش نقدینگی، جذب سرمایه و سپرده، تقویت تولید و در نهایت، افزایش سودآوری و اشتغال ایفا میکند، یکی از ستون های اصلی اقتصاد کشور میباشد که تحلیل و بررسی آن، بسیار حائز اهمیت است. شاخص صنعت بانکی طی یک هفته گذشته به میزان ۲.۹ درصد کاهش یافته که نشان میدهد، روند خنثی بازار بورس به ضرر این صنعت تمام شده است و سهام شرکت های فعال در این صنعت، بازدهی منفی را به ثبت رساندند. نکته جالب این است که ارزش معاملات گروه بانکی در هفته گذشته به مبلغ ۱۲۸ میلیارد تومان بود اما در این هفته به ۳۰۰ میلیارد تومان رسید و نقدشوندگی سهام موسسات اعتباری در بورس تقریبا دو برابر شده است.
تحلیل تکنیکال شاخص
شاخص گروه بانکی طبق تحلیل هفته های گذشته پیش رفت و با واکنش منفی به مقاومت ۹۲۰۰ واحد شروع به ریزش کرد و در حال حاضر در محدوده ۸۵۴۷ واحد قرار دارد. با توجه به مقاومت استاتیک ماژور، کاهش حجم در سقف قیمت و واگرایی منفی اوسیلاتور rsi پیش بینی میشود که ریزش در کوتاه مدت ادامه دار بوده و حمایت اساسی ۷۷۲۰ واحد لمس شود. البته این حمایت استاتیک ماژور یک محدوده عمیق و آخرین کف دو ساله اخیر میباشد که لمس شدن آن میتواند جذابیت سهام شرکت های بانکی را بیشتر کند. پیشنهاد میشود در تحلیل و بررسی ها جهت سرمایه گذاری، شاخص گروه را به منظور دید کلی اولویت قرار دهید و سپس بر روی خود سهم تمرکز کنید.
تحلیل اخبار مهم صنعت
۱- بررسی فهرست ابر بدهکاران بانک پارسیان نشان میدهد این بانک خصوصی به احد عظیمزاده اسفنجانی مبلغ ۸۰۶ میلیارد و ۴۴۳ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کرده که ۱۴۴ میلیارد تومان آن برنگشته است. سهام این بانک با نماد وپارس در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۹۱۲ میلیارد تومان زیان خالص ساخته است؛ این در حالی است که مبلغ سود در سال ۱۴۰۱، ۱ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان میباشد. قیمت وپارس طی دو ماه اخیر به میزان ۴۳ درصد افزایش یافته و در حال حاضر زیر مقاومت ۲۴۰ تومان قرار دارد که در صورت عبور از آن، یک بازدهی ۴۰ درصدی دیگر در انتظار خواهد بود. برآوردهای بانک پارسیان نشان میدهد که با واگذاری نماد اپال، به ازای هر سهم حدود ۴۳۵ تومان سود معاونت شده است.
۲- شعب بانک کشاورزی در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی پرداخت کردند که نسبت به مقطع مشابه در سال گذشته ۹ برابر رشد داشته است. سود خالص بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۳۰۲ میلیارد تومان شناسایی شده و جمع درآمد تسهیلات اعطایی بانک نیز نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۱ درصد رشد داشته است.
۳- بانک قرض الحسنه رسالت در سال ۱۴۰۳ به سپرده گذارانی که دارای میانگین حساب مناسب باشند، تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می کند که کارمزد ۲ درصدی دارد. سود خالص بانک رسالت در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۲ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان می باشد که نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۳ درصد افزایش یافته است و با نسبت قیمت به درآمد گذشته نگر (P/E ttm) ۲.۷ معامله می شود که نسبت به سایر بانک ها عملکرد خوبی دارد؛ البته در مدیریت دارایی-بدهی کمی ضعیف عمل کرده است که باید رو به بهبود باشد.